حافظه قوی

روح و جسم ما انسانها هدیه ای از طرف خداوند است که به وسیله آن بتوانیم زندگی کنیم. یکی از مهمترین داده ها که به ما عطا شده، مغز و حافظه ماست. وقتی راه می رویم، می نویسیم، تصمیم می گیریم و بسیاری از کارهای دیگر را که انجام می دهیم، مغز ما در حال کار و فعالیت است. مهم ترین وظیفه ای که ما داریم حفاظت از سلامت مغز و داشتن حافظه قوی است که در افزایش بازدهی ما هم تاثیر زیادی دارد.
حالا یک سوال از شما می پرسم: آیا این تجربه را داشتید که کسی را در یک مهمانی دیدید و حتی چند کلمه با او صحبت کردید اما هر چه سعی می کنید اسم او را به خاطر نمی آورید؟ و حالا برای رهایی از این مسئله، از این فراموش کاری ها چه راهی می توان یافت؟
برای مراقبت از مغزمان باید آگاهی مان را بالا ببریم، چون همه ما می خواهیم یک حافظه عالی داشته باشیم. اما دقیقا چکار کنیم؟ ما می توانیم با انجام تمرین های ساده اما مهم، تغییراتی در سبک زندگی مان به وجود بیاوریم تا حتی با بالا رفتن سن، حافظه دچار کاستی نشود.
من در این مقاله دو پیشنهاد به شما می دهم. کار ساده ای است، امیدوارم انجامش دهید و نتیجه خوبی دریافت کنید.
اولین پیشنهاد :
ذهن را از شلوغی خلاص کنید؛ هرچیزی که ذهن شما را به جهت های مختلف هدایت می کند و مانع تمرکز شما می شود. مثلا از انجام چند کار همزمان بپرهیزید. متخصصان علوم اعصاب معتقدند این طور کار کردن سرعت پردازش مغز را پنجاه درصد کاهش می دهد و احتمال اشتباه را بالا می برد.
روش دیگری که می توانید برای خلوت شدن ذهن انجام دهید این است که:
هدف گذاری ذهنی ایجاد کنید تا فقط مطالب موردنیاز را حفظ کنید و از انباشت مطالب جلوگیری کنید. احتمالا این جمله را شنیده اید که: “انیشتین دانشمند بزرگ فیزیک حتی شماره تلفن منزل خود را حفظ نبود”. جالب است که حفظ کردن مسائلِ کم کاربرد در کشور ما بسیار شایع است.
پیشنهاد دوم:
بین موضوعات جدید که باید به حافظه سپرده شود و زندگی روزمره ، نقاط مشترک پیدا کنید. این تکنیک نقش مهمی در فعال شدن حافظه دارد. ارتباط بین ایده های جدید و دانسته های قبلی، به خاطر آوردن اطلاعات تازه را به نحو چشمگیری افزایش می دهد.
مثلا شما باید برای جمعی صحبت کنید و نیاز دارید مطالب خود را حفظ کنید. اینجا می توانید از حافظه مکانی استفاده کنید. بخش خاصی از خانه یا وسایل را انتخاب کنید، به ترتیبی خاص پشت سرهم قرار دهید و هر قسمت از صحبت را با بخش هایی که انتخاب کردید ترکیب کنید. در آشپزخانه لیوان آبی رنگ مورد علاقه شما است و صحبت شما درباره محیط زیست است. تاکسی های آبی رنگ باعث پاکیزگی هوای شهر می شود، چون سوخت آن قابل تجزیه است. حال قسمت دوم متن را می خواهید حفظ کنید. یک عکس روی یخچال از پیک نیک شما در طبیعت است؛ می توانید این عکس را با موضوع کاشت درخت و کمک به محیط زیست ترکیب کنید.
یا برای حفظ کردن مطالب درسی می توانید از اعداد استفاده کنید، یا مطالب را به تاریخ روزها و مناسبتها ربط دهید. خودتان بررسی کنید که با کدام یک از این ابزارها بهتر می توانید ارتباط برقرار کنید.
نکته پایانی:
حالا که خواندن مقاله را به پایان رساندید به شما تبریک می گویم که روی خودتان سرمایه گذاری کردید. از شما تقاضا دارم این تکنیک ها را در زندگی روزمره خود به کار بگیرید و احتمال خیلی زیاد حافظه و مغزتان بهتر از گذشته در خدمت شما خواهد بود و می توانید احساس خوبی نسبت به حافظه و ذهن خودتان داشته باشید. آرزو می کنم زندگی سالم و شادی داشته باشید.
منابع برای مطالعه بیشتر:
- حسینی شیرازی، محمدجعفر و گرجی، سارا. یکصد درس برای تقویت حافظه و یادگیری بهتر. (1401). انتشارات آموزشی تالیفی ارشدان
- غبیشاوی، محمد. ویتامین حافظه. (1398). انتشارات پارسیان البرز
- هورس لی، کوین. (2014). برگردان: ابراهیمی، سارا. حافظه نامحدود. انتشارات استودیو 31.
- https://taaghche.com/book/88569/%D8%AD%D8%A7%D9%81%D8%B8%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF
دیدگاهتان را بنویسید